Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Verzekeringen en scheiding

Gastblog van Miranda Hoogenboom

Een scheiding betekend natuurlijk dat je uitelkaar gaat maar je scheid ook letterlijk alles wat je samen hebt opgebouwd. Sommige dingen kun je niet zomaar in tweeën delen, zoals bijvoorbeeld de verzekeringen die je samen hebt afgesloten.

In dit artikel zullen we een aantal verzekeringen bespreken die je moet splitsen of welke je opnieuw dient af te sluiten.

Het is verstandig om tijdens een scheiding te kijken naar welke je verzekeringen je samen hebt en welke verzekeringen waarde hebben. Hieronder verstaan we verzekering die in de looptijd waarde hebben opgebouwd zoals bijvoorbeeld een no-claim tijd.Reisverzekering

Hoewel het slechter gaat met de reisverzekeringen is de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk de meest afgesloten verzekering onder de reisverzekeringen.

Het voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat je altijd verzekerd bent wanneer je op reis gaat en dus niet zelf hoeft te denken over het afsluiten van een verzekering telkens wanneer je op reis gaat.

Hierin schuilt het gevaar dat je niet denkt aan deze verzekering bij het aangaan van een scheiding.Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering staat ook bekend als WA verzekering. Met deze verzekering is de verzekerde beschermd tegen het risico van aansprakelijkheid.

Dit houdt in dat je, wanneer je een andere schade toe brengt, de verzekering de kosten hiervan dekt. Doorgaans is opzettelijke schade hierbij niet gedekt.

Dit soort verzekeringen worden vaak voor het hele gezin afgesloten. Juist daarom is het belangrijk om bij een scheiding deze verzekering goed nader te bekijken. Bij wie verzeker je bijvoorbeeld de kinderen?Inboedelverzekering

De inboedelverzekering verzekerd de inboedel, dit houdt in dat deze verzekering alles wat in of rond de woning staat, vergoed bij schade of bij diefstal. Ook deze verzekering sluit je vaak samen af.

Wanneer je uitelkaar gaat zul je dus ook deze verzekering opnieuw moeten afsluiten. Dit moet sowieso wanneer je verhuisd naar een ander huis.Opstalverzekering

Dit is een verplichte verzekering voor iedere woning. De verzekering dekt schade aan de woning bij bijvoorbeeld brand- of stormschade. Wanneer je een huis huurt is de opstalverzekering afgesloten door de verhuurder.

Maar wanneer je een koopwoning hebt ben je zelf of samen met de vereniging van eigenaren verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering is persoonlijk en je hoeft deze in veel gevallen dus niet opnieuw af te sluiten wanneer je gaat scheiden.

Wel is het van belang om te kijken of alle voorwaarden nog kloppen die vastzitten aan je verzekering. Daarnaast is het van belang dat je kijkt aan wie de verzekeraar uitkeert wanneer de verzekerde komt te overleiden. In veel gevallen zal dit de ex-partner zijn, iets wat waarschijnlijk gewijzigd dient te worden.
Vragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder