Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Feestdagen na je scheiding, alles is anders

Soms is het leuk om verrast te worden. Maar soms ook niet. Na je scheiding kun je soms onaangenaam verrast worden door bepaalde zaken.

Dat kunnen heel veel verschillende dingen zijn, een bepaalde song op de radio die je ineens terug brengt naar een herinnering aan de tijd toen je nog “gewoon” getrouwd was. Of een bezoek aan een bepaalde stad, waar je de vorige keer dat je er was nog hand in hand hebt rondgelopen met de persoon die nu je ex is.

Dit soort verassingen kunnen je ineens weer van je stuk brengen en ervoor zorgen dat je verdriet weer heel duidelijk voelbaar wordt.

Soms kun je je voorbereiden op die vervelende verassingen. Wanneer je weet dat iets je mogelijk verdriet zal bezorgen, kun je proberen om maatregelen te nemen waardoor het je minder zal raken.

Een van de dingen die je onaangenaam kunnen verassen zijn de feestdagen die er langzamerhand weer aan komen. Zeker wanneer dit de eerste keer zal zijn dat je ze alleen, of in ieder geval zonder je partner door zult brengen, kunnen deze dagen heel veel herinneringen naar boven brengen.

Voorbereiden op de feestdagen

Het is goed om je daar op voor te bereiden. En dat kun je op verschillende manieren doen.

Je kunt er misschien voor zorgen dat je die dagen in prettig gezelschap bent, door mensen uit te nodigen.

Je kunt ervoor misschien zorgen dat je zelf ergens naar toe gaat waar je niet of minder herinnerd zult worden aan hoe je vroeger deze dagen doorbracht.

Je kunt er misschien voor zorgen dat wanneer je een of meer feestdagen alleen zult zijn, je jezelf lekker verwent met een heerlijke maaltijd, een leuke film, een fijn boek en andere dingen die jij leuk vindt.

Door jezelf ook wapenen tegen de mogelijke impact van deze dagen voorkom je hopelijk onaangename verassingen.

Door er vroeg genoeg over na te denken hoe je deze dagen zult doorbrengen kun je jezelf mogelijk verdriet besparen.

Herinneringen

Ook andere zaken rondom de feestdagen kunnen pijnlijke herinneringen oproepen.

Misschien versierden jullie altijd samen de kerstboom, met de kerstballen die jullie in de loop van de jaren verzameld hadden.

Wanneer je bang bent dat dat te pijnlijk voor je is, kun je ervoor kiezen om een heel andere traditie voor jezelf te gaan creëren.

Je kunt een hele andere soort versiering kopen, of besluiten om geen boom te kopen, maar je huis vol te zetten met heel veel kerststerren of iets dergelijks.

Kortom, begin nu alvast met het voorbereiden. Het kan je heel wat pijn besparen.

Vragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder