Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Is je huwelijk echt voorbij?


Soms is het moeilijk om vast te stellen of een huwelijk nu echt voorbij is, of dat er een tijdelijke crisis gaande is.

Is het nog mogelijk om door middel van een soort reanimatie je huwelijk weer nieuw leven in te blazen of is het echt voorbij.

Wanneer is het voorbij?

De moeilijkheid hier zit in het feit dat je soms bijna niet kunt vaststellen of het echt voorbij is of niet. Soms is het ook overduidelijk. Dan is er geen weg meer terug en is er echt een einde gekomen aan de tijd samen.

Soms doordat beide partners dit overeenkomen, maar in het overgrote deel van de gevallen doordat een van de twee definitief aangeeft dat hij of zij niet meer verder wil. Soms is het dan ook in een keer volledig over, er is geen twijfel mogelijk, jullie gaan scheiden. Wat je ook probeert, het lukt je niet om weer samen verder te gaan.

Maar soms zegt de ene partner dat hij of zij wil scheiden en komen zij er later op terug. Soms gebeurt dat zelfs meerdere keren. Dan komt de andere partner is een lastige positie. Aan de ene kant willen ze niets liever dan weer verder gaan waar ze gebleven waren, verder met hun huidige leven. Maar aan de andere kant knaagt het wantrouwen en de pijn van de afwijzing en misschien van het bedrog wat er gaande was.

Wil hij of zij echt wel verder of is het (weer) een opwelling, of is het angst voor wat er komen gaat of speelt er achter de schermen nog van alles waardoor het huwelijk toch in gevaar blijft.

Hoe lang kun je doorgaan

Soms kan het dan heel lang duren voor je weet waar je aan toe bent. Soms verlaat degene die wil scheiden het huis, maar komt dan toch weer terug. En soms speelt zich dit meerdere keren af.

Hoe lang moet je dan doorgaan met het reanimeren van je huwelijk. Ik heb geen flauw idee… Jij bent de enige die weet of je hier nog langer mee door kunt gaan of niet. Jij weet of je het nog in je hebt om er (weer) in te geloven of niet.

Beslissing

Niemand kan dat voor jou bepalen, alleen jij kunt die beslissing nemen. Wanneer je denkt dat er een kans is dat jullie er samen uit komen en je hebt de wil en de energie om er aan te werken, dan moet je, naar mijn mening, het zeker een kans geven.

Je moet je dan voorbereiden op een mogelijk lange en moeilijke weg, maar met als uitkomst dat je huwelijk gered wordt.

Maar wanneer je voor jezelf weet dat je echt alles geprobeerd hebt en er voor jou geen enkele mogelijkheid meer is om door te gaan met dit huwelijk, dan is het tijd om te stoppen. Dan is je huwelijk voorbij en moet je verder gaan met je leven zonder hem of haar.

Scheiding

Wanneer je huwelijk is geëindigd, en of dat nu in een keer met een grote klap, of dat het langzaam uitgegaan is als een nachtkaars, of dat er een aantal herlevingen zijn geweest voor het definitieve einde, er breekt nu een moeilijke tijd voor je aan.

Je zult er hard aan moeten werken om je leven weer op de rit te krijgen. Maar je kunt er zeker van zijn dat ook voor jou het leven doorgaat en dat er betere tijden zullen komen.Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder