Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Scheiden is een topsport

De Olympische spelen zijn weer voorbij en ook de Paralympische spelen zijn afgelopen. Er waren heel veel verschillende sporten te zien en ook heel veel verschillende sporters.

Er is een ding wat al deze sporters gemeen hebben en dat is dat zij weten dat ze voor het bereiken van een resultaat moeten trainen. Ze weten dat wanneer ze niet wekelijks of dagelijks trainen hun sportieve prestatie achteruit gaat. Ze weten dat het niet zo is dat wanneer je eenmaal een bepaald niveau behaald hebt je er niets meer aan hoeft te doen om dat niveau te behouden.

Zonder training blijf je niet op niveau en kom je ook niet verder in de sport en zeker niet in de topsport.Een scheiding is geestelijke topsport

Een scheiding vraagt heel veel van je, zowel lichamelijk als geestelijk. En wanneer je daar niet op voorbereid bent, wanneer de scheiding voor jou dus onverwacht kwam, kun je erdoor gesloopt worden.

Je wist niet dat je je voor moest bereiden hierop en je bent dus ook niet in training gegaan. Nu weet je dat wel en sta je als het ware ineens in de finale. Je lichaam en geest moeten keihard werken om overeind te blijven.Je geest trainen

Wanneer je je geest zijn gang laat gaan, brengen je gedachten je misschien wel iedere keer daar waar je helemaal niet zou willen zijn.

Je geest brengt je misschien iedere keer weer bij alles wat je hebt verloren, bij alles wat je bent kwijt geraakt. Of je geest herinnert je iedere keer weer aan de pijn van het bedrog en aan het verdriet over het verbreken van beloftes.

Misschien ben je je er niet zo van bewust, maar je geest is eigenlijk ook een spier die je kunt trainen. Je kunt je geest trainen om daarheen te gaan waar jij wilt. En net als bij iedere training begin je niet gelijk op topniveau.Trainingsschema

Begin eens om gewoon alles te laten voor wat het is. Dus alle ellende, pijn, verdriet en noem maar op en probeer de komende minuut blij te zijn met iets.

Bijvoorbeeld met het feit dat je waarschijnlijk zo naar de kraan kunt lopen nu om een glas water te drinken. Iets wat veel mensen in deze wereld niet kunnen.

Ik hoop dat het jou ook lukt om blij te zijn over het feit dat je niet uren hoeft te lopen naar een vieze waterput om daar een emmer half vuil water uit te halen.

Wanneer het je lukt om daar 1 minuut, of misschien maar 30 seconden puur blij over te zijn, dan is dat een begin. De volgende dag kun je proberen om 1,5 minuut blij en gelukkig te zijn.

Net zo lang tot je geluks spier zo sterk is dat je het een halve dag of een hele dag of misschien nog wel veel langer vol kunt houden.

Begin vandaag nog met je training en blijf volhouden!Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder