Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Affirmaties die wel helpen


Kunnen affirmaties je helpen bij het verwerken van je scheiding?

Heb je wel eens gehoord van affirmaties, of ze zelf wel eens gebruikt? En hebben ze je geholpen? Grote kans van niet, want een affirmatie werkt alleen onder bepaalde voorwaarden.

Affirmaties zijn simpel gezegd zinnetjes die je herhaaldelijk tegen jezelf zegt om op die manier jezelf ervan te overtuigen dat het de waarheid is.

Je bent de hele dag, waarschijnlijk zonder dat je het zelf in de gaten hebt, tegen jezelf aan het praten. En daarbij ben je niet altijd even positief met jezelf in gesprek.

Een affirmatie vervangt de mogelijke negatieve dingen die je tegen jezelf zegt door positieve en gewenste dingen.

Een affirmatie kan je langzaam, maar zeker, helpen om je beter te voelen. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan een affirmatie wil deze voor je werken.

Ongeloofwaardig

Het probleem met affirmaties is dat ze vaak voor jezelf ongeloofwaardig zijn. En wanneer je er niet in geloofd is het heel lastig om jezelf te overtuigen.

Wanneer ik bijvoorbeeld iedere dag de affirmatie uitspreek: “Ik ben ondanks mijn scheiding een gelukkig mens. ” maar ik geloof het zelf totaal niet, dan houd ik die affirmatie niet lang vol en helpt deze mij dus ook niet.

Actie

Een affirmatie krijgt kracht wanneer je er zelf aan kunt werken.

De affirmatie: “Door iedere dag te werken aan mijn geluk, wordt mijn leven na mijn scheiding steeds mooier.” is een hele krachtige affirmatie. Deze affirmatie is geloofwaardig en er is actie aan gekoppeld. Iedere dag kun je iets doen, ook al is het maar iets heel kleins, waardoor je leven verbeterd.

Ook de affirmatie: “Ik doe iedere dag iets liefs voor mijzelf.” is een affirmatie die je kunt geloven en waar je aan kunt werken.

Haalbaar

Een affirmatie moet ook een haalbaar doel hebben. Je kunt beginnen met een klein doel om dan met kleine stapjes uiteindelijk te komen tot een grotere uitkomst.

Je begint dan bijvoorbeeld met de affirmatie: “Ik kan iedere dag één ding bedenken waar ik dankbaar voor ben.” Zoals bijvoorbeeld voor de warme douche die je ’s morgens kunt nemen of het schone bed waar je ’s nachts in kunt slapen.

Wanneer het je een tijdje lukt om iedere dag één ding te bedenken waar je dankbaar voor bent, kun je deze affirmatie verder uitbreiden.

Je kunt dan bijvoorbeeld overstappen op de volgende affirmatie: “Ik kan iedere dag twee dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben.” Enzovoort, net zo lang tot je iedere dag misschien wel vijf of tien dingen kunt bedenken waar je dankbaar voor kunt zijn.

Kleine stapjes

Ook met het nemen van hele kleine stapjes kun je uiteindelijk veel bereiken. Wanneer je op een gegeven moment terug kijkt zul je zien dat je ook wanneer je maar heel weinig vooruitgang lijkt te boeken je al een heel eind van de weg naar herstel hebt afgelegd.

Zeker in het begin van het verwerkingsproces zul je waarschijnlijk ook niet veel meer kunnen dan hele kleine stapjes nemen, maar het is wel belangrijk dat je dat blijft doen. Dat je bezig blijft met het werken aan jezelf en het verbeteren van je situatie.

Ik hoop dat je een of meer van de bovenstaande affirmaties kunt gebruiken, of dat je er zelf een kunt bedenken die voor jou werkt.


Vragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Inschrijven nieuwsbrief


Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Inschrijven nieuwsbrief

Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder