Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Welkom bij Cambriana

Hallo, ik ben Margreet, maakster van deze website.

Het is mijn doel om jou te helpen bij het verwerken van je scheiding. Ik wil je helpen in die eerste afschuwelijke periode wanneer je niet weet waar je het zoeken moet van ellende. En ik wil je helpen om je leven weer op orde te krijgen na je scheiding, zodat je weer gelukkig kunt worden en weer een toekomst zult hebben.

Het is mijn doel om jou hulp te bieden bij de verwerking van je scheiding en om jou alles aan te reiken wat je kan helpen om deze periode zo snel mogelijk achter je te laten.

Je vindt veel informatie over het verwerken van je scheiding op deze site. Ook in mijn boek Verwerking van een scheiding heb ik geschreven over wat er met je gebeurt wanneer je huwelijk of relatie opeens voorbij is.

Wanneer je eens met anderen wilt praten over je scheiding, kun je je aanmelden voor een van de Cambriana bijeenkomsten. Je kunt ook kiezen voor het Online hulpprogramma.

Het verhaal achter deze website

Ik ben in 2005 na een huwelijk van 30 jaar plotsklaps gescheiden. Dit omdat mijn man een nieuw leven was begonnen met iemand anders. De pijn, ontreddering, wanhoop, boosheid en het verdriet van toen waren voor mij de reden, om anderen die hetzelfde mee maken, te gaan helpen.

Ik ben toen begonnen met het opzetten van deze website. In het begin schreef ik alleen over mijn eigen ervaring en over wat mij hielp om hier weer boven op te komen.

Ondertussen bleef ik op zoek naar zo veel mogelijk informatie over hoe je een dergelijke traumatische ervaring kunt verwerken en over hoe je daarna weer verder kunt gaan met je leven.

De gevonden informatie kwam voor een groot deel op de site te staan en na verloop van tijd ook in mijn boek “Verwerking van een scheiding”.

In 2010 ben ik begonnen met het organiseren van de eerste Cambriana bijeenkomsten.
Het deed mij goed om te zien hoeveel de deelnemers aan deze bijeenkomsten hadden. Zowel omdat zij hun eigen verhaal konden vertellen, maar zeker ook doordat het praten met anderen die precies hetzelfde meemaken, een enorme steun is.

In 2011 heb ik de opleiding NLP Practitioner gevolgd om nog beter hulp te kunnen bieden aan de inmiddels vele bezoekers van mijn site en aan de deelnemers van de bijeenkomsten.

Hulp bij de verwerking

De Cambriana site heeft inmiddels veel mensen geholpen bij de verwerking van hun scheiding. Ik krijg veel lieve reacties van lezers.

Een vraag die telkens terugkomt, is de vraag om hulp. Hulp bij het verwerken van alle emoties en ook de vraag naar contact met lotgenoten.

Daarom organiseer ik regelmatig bijeenkomsten waar je anderen kunt ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren.

Ook heb ik een online hulpprogramma gemaakt wat je helpt bij het verwerken van het einde van je huwelijk en bij het opbouwen van je nieuwe leven na je huwelijk.

Contact

Wanneer je contact met mij op wilt nemen mij dan.

Met vriendelijke groet,

Bijeenkomsten

Cambriana organiseert regelmatig bijeenkomsten.

Wil je met anderen praten over jouw scheiding en hulp en tips ontvangen van anderen die hetzelfde meemaken, kom dan een keer naar een (of meer) van deze bijeenkomsten.
Kijk op de pagina Bijeenkomsten voor alle details.

Online hulpprogramma

Cambriana heeft een online hulpprogramma ontwikkeld. Dit programma helpt je door middel van schrijfoefeningen om je emoties rondom een scheiding beter te verwerken en om een goede start te maken met je nieuwe leven.

Kijk op de pagina Online hulpprogramma voor alle details.Boek

Wanneer je nog meer wilt lezen kun op de pagina Boek het boek "Verwerking van een scheiding" bestellen.

Je kunt kiezen voor verzending als PDF naar je mail adres, zodat je het direct kunt lezen, of voor een geprint boek wat naar een door jou opgegeven adres verzonden kan worden.
Vragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder