Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Alleen zijn na je scheiding

Alleen zijn is voor veel mensen een schrikbeeld. Dat is niet zo verwonderlijk, want overal om je heen zie en hoor je dat alleen zijn niet leuk is en niet goed voor je is.

Alleen zijn is niet sexy, is niet aantrekkelijk, is kortom niet iets waar iemand voor zou kiezen. Mensen die alleen zijn worden niet voor vol aangezien lijkt het wel, alleen mensen die een partner hebben tellen mee.

Wanneer je iemand alleen ziet eten in een restaurant dan voel je vaak een vorm van medelijden met die persoon omdat hij of zij niemand kon vinden om samen mee te eten. Misschien komt er zelfs wel een beeld bij je op van een arme oude vrouw of man die eenzaam door de straten schuift.

Het lijkt erop, dat iedereen alleen zijn koste wat kost wil vermijden. Een relatie hebben levert je status op, alleen zijn bepaald niet, daar is eigenlijk niemand trots op.

En nu ben je zelf ineens, tegen je wil, alleen. Ineens moet je alleen leven, je hebt geen partner meer, geen maatje, geen minnaar.

Zeker wanneer jouw ex wel iemand anders heeft kan dat heel hard aankomen. Je voelt je een verschoppeling. Jij mag niet meer mee doen.

Kiezen voor een leven alleen

In Nederland (en wereldwijd) leven heel veel en steeds meer mensen alleen. In Amerika leven nu meer dan 30 miljoen mensen alleen.

Deels doordat ze hiertoe gedwongen werden door een scheiding, maar veel van deze mensen kiezen er zelf voor om alleen te leven.

Veel vrouwen kiezen er uiteindelijk voor om alleen verder te gaan na hun scheiding. Ze leren om te genieten van hun vrijheid en van het vrij te zijn van de dagelijkse zorg voor anderen.

Wanneer je alleen leeft hoeft dat absoluut niet te betekenen dat je eenzaam bent. Je kunt ervoor kiezen om veel dingen alleen te doen, maar je hebt ook de keuze om iets samen met anderen als je dat wilt. Je kunt uitgaan met vriendinnen of je aansluiten bij een club, een lesprogramma gaan volgen enz.Alleen leren leven

Wanneer je net uit een huwelijk komt, wat misschien wel meerdere tientallen jaren heeft geduurd, is het niet makkelijk om nu ineens alleen te zijn. Dat kost tijd.

Bovendien heb je ook nog heel veel andere emoties die je moet verwerken en alleen zijn klinkt als een vonnis wat over je is uitgesproken.

Maar langzamerhand zul je het waarschijnlijk gaan waarderen dat je nu alles zelf kunt beslissen.

Jij bepaalt wat en wanneer je gaat eten en wanneer je gaat slapen. Jij kiest welk TV programma er gekeken wordt. En zo zijn er nog veel meer kleine en grote keuzes die jij nu helemaal zelf kunt gaan maken.

Ik denk dat het voor iedereen goed is om ook alleen te kunnen leven. Ik hoop dat ook jij kunt gaan leren genieten van je vrijheid, ook al heb je daar zelf niet voor gekozen.Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder