Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Scheiden = stress


Ik geloof niet dat er iemand zonder stress een scheiding doorkomt.

Volgens de officiële stress meters, staat stress vanwege een scheiding niet bovenaan in de lijst van meest stressvolle situaties.

Stress vanwege een scheiding staat daarin op nummer drie na het overlijden van een dierbare en het hebben van een jeugdtrauma.

Nu kun je je natuurlijk afvragen of dat wel klopt in alle gevallen. Ik denk zelf dat het veel uitmaakt of je de initiator bent van de scheiding of dat je zogeheten “achterblijver” bent, degene die de scheiding absoluut niet wilde.

De initiator maakt ook een stressvolle periode door, maar doet dit met het uitzicht op een beter leven in zijn of haar ogen.

De achterblijver heeft dat uitzicht niet en bevindt zich in een zeer stressvolle situatie.

Stress verlagen met meditatie


Meditatie kan je helpen om de stress te verminderen. Meditatie kan je ook helpen om ’s nachts weer te kunnen slapen.

Misschien denk je dat meditatie erg moeilijk is en associeer je het met zitten in een ongemakkelijke houding en met het verplicht branden van wierook naast je Boeddha beeld.

Er zijn verschillende soorten meditatie en sommigen vragen je inderdaad om een bepaalde houding aan te nemen. Maar je kunt ook mediteren terwijl je lekker in je stoel zit of zelfs wanneer je languit op bed ligt.

Je kunt beginnen met een geleide meditatie. Een geleide mediatie helpt je de meditatie uit te voeren. Je hoeft aleen maar te luisteren naar de stem die je precies vertelt wat je moet doen.

Maar net zo als alle remedies helpt mediatie alleen wanneer je het consequent doet en niet of veel minder, wanneer je een keer in de week of nog minder mediteert.

Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder