Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.

Het verhaal van C.

N en ik zijn 17 jaar getrouwd geweest en kennen elkaar 18 jaar. Samen hebben wij 2 dochters van 12 en 16 en ikzelf heb 2 dochters van 19 en 22 uit een vorige relatie.

Zij waren dus heel klein en beschouwen N als hun vader. Bij N kwam ik van de hel in de hemel na een hele nare relatie met een man die mij geestelijk mishandelde.

6 Weken geleden deed N mij de mededeling dat ie niet meer van mij houdt. Ik wist dat het niet lekker liep maar dit had ik absoluut niet verwacht.

In onze hele relatie heeft N geregeld zijn twijfels geuit over de relatie maar ik heb dat altijd, en hij ook, beschouwd als: overal is wel eens wat. Nu zegt ie, toen hield ik al niet van je. Wij hebben vele stormen moeten doorstaan. Met name geldgebrek was altijd een groot probleem in zijn ogen. Ikzelf ben daar minder zwaar op de hand in.

Onze oudste dochter heeft adhd en een lichte vorm van autisme. De dochter van 16 heeft ook adhd. Daar hebben wij dus ook een hoop mee te stellen gehad.

Een half jaar voordat onze relatie begon stierf N z'n broer aan kanker op 24 jarige leeftijd. Ik heb hem daar goed in op kunnen vangen en was zijn baken in moeilijke tijden.

Al snel kregen we onze 3e (zijn 1e) dochter en kwamen de twijfels al bij N. 3 Jaar later kregen we de 4e dochter. Ook toen weer twijfels.

8 jaar geleden begon ik ernstige rugklachten te krijgen en ben ik daardoor volledig afgekeurd geraakt. De klachten werden zelfs zo erg dat ik ruime tijd niet heb kunnen lopen. Gelukkig heb ik mij 2 jaar geleden aangemeld bij een revalidatie centrum en daar heb ik weer leren lopen en fietsen en daardoor werd de relatie ook weer een stuk sterker, dacht ik.

Ik was daar een maand klaar mee toen N z'n moeder kwam te overlijden, z'n vader was 6 jaar daarvoor al overleden. Beide ook weer aan kanker.

Sinds vorig jaar is hij dus wees en in mijn ogen compleet z'n baken en stuur kwijt. Raakte behoorlijk depressief en tot de dag dat ie meldde dat ie weg ging heeft dat geduurd. Daarna was de depressiviteit op slag verdwenen en hij zegt nu dat dat grotendeels kwam doordat ie zich zo ongelukkig voelde in de relatie.

Stukje bij beetje verteld ie mij nu dat ie denkt dat hij dat gevoel al vanaf het begin heeft gehad. Ik heb dat nooit gemerkt en kan niet zeggen dat ik daardoor een slechte relatie heb gehad, integendeel zelfs ik voelde mij heel gelukkig met hem.

Nu zegt ie ook dat ie ook altijd z'n best heeft gedaan om het goed te hebben en dacht altijd dat het zo hoort zoals hij zich voelde. Nu z'n ouders dood zijn heeft ie nu ook sterk het gevoel dat er niemand meer over z'n schouders mee kijkt en eindelijk kan doen wat hij wil.

Gelukkig zijn we heel goed in contact en krijg ik veel antwoorden met name dat het voor een groot deel niet aan mij ligt maar dat hij midden in z'n identiteitscrisis zit en dit ook nooit heeft gehad. Heeft ook nooit gepuberd en van zich af gezet.

Maar ik zit ondertussen met de gebakken peren en vliegen mijn gedachte van begrip naar hem tot boosheid over het nooit eerlijk geweest zij over zijn gevoelens naar mij.

Hij heeft nooit opgenoemd dat ie niet van mij houdt vond altijd wel een excuus waar de twijfels vandaan kwamen.

Een paar maanden na de dood van zijn moeder overleed een goede vriendin van ons maar dat ging echt tussen neus en lippen door vanwege het leeghalen en regelen van het huis en spullen van N z'n moeder. Nooit toegekomen om daar knap bij stil te staan.

Tot overmaat van ramp overleed mijn moeder 3 maanden terug, was heel verdrietig ook weer maar ik had ook heel sterk het gevoel dat we nu eindelijk aan elkaar toe konden komen na alle narigheid en ook meer adem kregen in de financiën.

Ik hoopte echt dat we nu eindelijk aan elkaar toe zouden komen ook gezien de leeftijd van onze kinderen. We zouden meer ruimte en tijd krijgen en ook financieel stonden we er eindelijk goed voor.

Ik twijfel nu heel erg of hij wel genoeg van zichzelf houdt om van een ander te kunnen houden en dat geeft mij toch wel weer hoop. Terwijl ik toch ook wel weer zie dat ie stellig blijft in zijn eigen weg volgen.

Kortom erg gecompliceerd, verwarrend en pijnlijk allemaal met alle dubbele verdriet van al die mensen die ik ook nog moet missen. Maar vooral doordat ik nog zoveel van hem hou wat hij overigens niet wil geloven.
Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderen


Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder