Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Het verhaal van C.Goh waar zal ik beginen, de donderslag kwam begin 2008.

Mijn man was op cursus geweest en ik lekker naar de sauna. Was thuis om 21.30 uur lekker relaxt. Nog even napraten over van alles en nog wat en hoe was jouw cursus. Nou mijn gevoelens zijn voor jou veranderd en ik weet niet of ik wel met jou verder wil.

Boem!!!! die zat. 21 jaar samenzijn als maatjes geen geheimen uren praten met elkaar ondanks mijn beperkingen van rug en heupen. We hadden dacht ik een eerlijk, open warm huwelijk.

Met heel veel moeite hebben we een pracht van een zoon via ivf die nu 15 is. Manlief had eindelijk zijn baan waarvoor we naar het andere kant van ons landje zijn verhuisd.

Al met al een hoop veranderingen, manlief gaat blij naar zijn werk en zoonlief vindt zijn nieuwe omgeving prachtig en is zelfs gelukkig zoveel vrienden had hij nog niet gehad. Voor mij was het andere koek je bent arbeidsongeschikt 80/100 procent dus heftig. Je bent al je sociale contacten kwijt, maar je bljft positief. Na 1 jaar krijg je dan deze mededeling en na 1,5 week de mededeling ik hou niet meer van je en wil scheiden.

NACHTMERRIE laat me wakker worden, dit is niet zo, waarom, wat heb ik fout gedaan??? Zijn logische antwoord het ligt niet aan jou maar het heeft wel alles te maken met jou. Leuk zo'n kriptische omschrijving maar wat schiet ik ermee op.

Je zoekt de "fouten" bij jezelf heb ik te veel geklaaagd , was het eten niet goed, was het huis niet schoon? Oke ons sexleven is wat minder, 1 keer in de week omdat ik verrek van de pijn. Nee dit was het allemaal niet het lag aan hem en niet aan mij. Oke zo snel geef ik niet op, relatietherapie dan. Ik bespaar jullie het hele verhaal mijnheer had zijn stelling al ingenomen hij wil scheiden.

Een hoop pijn en ellende wat erop je af komt. Je hebt een zoon in zijn examenjaar dus je moet verder, gezellig aan de prozac en diazepam om toch zo je rust te krijgen, kortom een hel.

Krijg ik ook de pech dat mijn vader overlijdt en je verwacht wat steun van je man hahahaha niet doen, hij houdt niet meer van je dus verwacht geen mededogen. Ja hij is even geweest om me te omarmen en heen te brengen en terug te brengen van maatschappelijk. De stad die je niet kent, dus je probeert alle hulp te pakken die er maar is. Zorgloket kon niets voor me doen want ik zit niet in een rolstoel.

Na 21 jaar, je man een prachtbaan de top bereikt en ik krijg een schop zo voelt het. Wanhoopig ja, onrechtvaardig ja, vernederd ja, vertrouwen kwijt ja, en voor wat vraag je je dan af. Er is geen ander vrouw in het spel jajajajaja, wat jij wilt geloven lieve schat, maar ik met mijn 45 jaar voel mij behoorlijk in de zeik genomen.

Wat stelt een huwelijk voor als je zo van de een op de andere dag zoiets krijgt te horen. Begrijp me goed ik ben geen domme meid, twee weken van te voren voelde ik al wat en vroeg wat is er schat, wat zit je dwars. Er is wat, ik voel het maar kan het niet pakken. Ach lieverd maak je geen zorgen dit is mijn probleem. Dat geeft niet praat erover want dat waren we zo gewend.

Niets van dit alles tot die donderslag!!!!!!!!!!!!!!

Hoe gaat het met mij? Oh ik huil dag en nacht, dromen, gemis en probeer een woning te vinden zodat ik het leven met mijn zoon opnieuw kan beginnen. Zwaar zeker en ik gun het niemand het is keihard werken. Loop te huilen in de stad als ik stelletjes zie of liedjes hoor zoals Anouk ga zo maar door.

Ik wens alle vrouwen die door deze hel heen gaan heel veel kracht en ik weet het is hard maar we komen hier doorheen blijf dat ene zonnestraaltje zien ik probeer het ook, liefs C.


Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderen


Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder