Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Het verhaal van D.

In 1977 leerde ik hem kennen, hij was 18 en ik 17 jaar, na 2 jaar verkering zijn we gaan samenwonen en in 1981 getrouwd. We kregen 3 kinderen en waren in mijn ogen een gelukkig stel.

April 2011 vertelde hij dat hij gevoelens had voor zijn medewerkster en dat hij samen met haar verder door het leven wilde. Zij 11 jaar jonger, getrouwd en ook 3 kinderen.

Hij heeft nog een half jaar bij mij gewoond voordat hij een eigen huis had gevonden. Daar heeft hij een jaar alleen gewoond.

In die tijd had ik nog zeer regelmatig contact met hem, omdat ik hem nodig had, ik kon het nog niet geloven/accepteren. Hij kwam ook regelmatig om met mij te praten en een schouder om uit te huilen bood.

Na dat jaar heeft hij met z'n vriendin een huis gevonden, dit hebben ze samen een beetje opgeknapt en zijn gaan samenwonen.

Ik heb op dat moment geprobeerd de knop om te draaien en dat lukte ook aardig. Ik woonde nog in onze koopwoning, deze stond al wel te koop.

2 maanden nadat hij was gaan samenwonen kwam hij langs en vertelde mij dat hij een grote fout had begaan en of ik weer verder met hem door het leven wilde gaan. Ik was dolgelukkig en heb het hem vergeven, wilde graag met hem oud worden. Ook onze kinderen waren erg gelukkig.

Hij is bij mijn ouders langs geweest om zijn excuus aan te bieden en alles leek weer goed te komen. Zijn vriendin en haar kinderen zijn bij hem weggegaan en ik ben bij hem ingetrokken, had er in het begin wel wat moeite mee. Zij had er immers ook gewoond, maar voor je aller eerste en grote liefde heb je veel over. Na ongeveer 2 maanden werd ons huis ook verkocht en ik zag de toekomst rooskleurig tegemoet.

Tot hij mij na 3 maanden te hebben samengewoond vertelde dat hij weer met die ander verder wilde en of ik maar wilde vertrekken. Voor de tweede keer stortte mijn wereld helemaal in.

De man die ik altijd heb vertrouwd, die ik toch wel het ergste wat je in een relatie kan gebeuren heb vergeven, zet je zo weer aan de kant alsof je een wegwerp-artikel bent.

Op het ogenblik woon ik in een zomerhuisje, met hem heb ik weinig tot geen contact meer. Hij laat niets meer van zich horen, ben nu 2 maanden bij hem weg en elke dag stel ik mezelf nog de vraag WAAROM???.
Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderen


Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder