Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Het verhaal van E.

Hallo, hier is mijn verhaal. Ik denk dat mijn man, met wie ik 19 jaar getrouwd ben, een mid-life crisis heeft. Hij vertelde mij een paar maanden geleden dat hij nog wel van mij houdt, maar dat hij niet meer verliefd is en dat hij wilde scheiden.

Twee weken later kwam ik er achter dat hij een vriendin had... een meisje van 19, hij is 45 jaar....

We hebben tot nu toe geprobeerd om aan ons huwelijk te werken. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Hij heeft nu een tatoeage, een baard en heeft een sportauto gekocht. Vorig weekend heeft hij zijn spullen gepakt en is vertrokken. Hij zegt dat hij tijd en ruimte voor zichzelf wil. Hij zegt nu dat hij niet weet of hij wil scheiden.

Ik denk dat ik gek aan het worden ben! Ik hou nog steeds van hem en dit doet zoveel pijn.....
Ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld als in de afgelopen maanden. Wat ik ook zeg of doe, het is nooit goed of goed genoeg. Ik heb het gevoel alsof ik op eieren loop en mijn woorden op een goudschaaltje moet wegen. Ik blijf hopen dat hij “wakker” wordt en dat hij zich realiseert dat hij bezig is om de grootste vergissing van zijn keven te maken. Ik voel me zo hulpeloos. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Soms ben ik bang van mijn eigen gedachten... ik heb er zelfs aan gedacht om tegen een boom te rijden. Maar dan denk ik aan mijn prachtige 15 jarige dochter... ZIJ is mijn leven, voor HAAR blijf ik doorgaan.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou meemaken! Ik wordt gek van alle emoties die door mijn hoofd tollen!
Iedereen vertelt me dat ik aan mijzelf moet denken en goed voor mijzelf moet zorgen, maar ik weet niet hoe dat moet... ik ben mijzelf aan het verliezen. Ik eet niet goed en niet gezond. Ik ben behoorlijk afgevallen de laaste maanden, ik slaap slecht. Ik huil al als er iemand verkeerd naar me kijkt.

Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderenAlle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder