Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.

Het verhaal van F.Hallo, ik ben een vrouw van 47 jaar en na een relatie van 30 jaar, waarvan 23 jaar getrouwd, heeft mijn man 6 weken geleden het huis verlaten. Hij houdt niet meer van mij. Ik ben al een aantal jaren in de overgang en heb veel problemen gehad. Daardoor was ik de laatste jaren niet echt gezellig zeg maar.

Maar ik was er heilig van overtuigd dat onze relatie dat kon hebben. In goeie en in kwade dagen, maar hij gaf aan er geen zin meer in te hebben.

Samen hebben we drie kinderen waarvan er nog maar een thuiswoont. Ondanks al hun liefde en steun en die uit mn omgeving ben ik volledig gebroken. Het begint nu langzaam echt in te dalen en ik zie er geen gat meer in.

Hoe moet je omgaan met het feit dat de man waar jij je hele volwassen bestaan op heb vertrouwd en je leven mee hebt gedeeld en waar je van houd niet meer van jou houdt. Ik sleep mezelf door de dagen en probeer alles draaiende te houden, te werken, voor m'n dochter te zorgen, te sporten af en toe en goed te eten maar het helpt allemaal niets. De pijn wordt groter en het verlies steeds meer voelbaar.

Op deze zonnige zondag waarbij iedereen druk is met zichzelf zit ik binnen achter de computer. Zo'n dag waarop je je altijd kon verheugen. Samen gezellige dingen, doen beetje rommelen in de tuin, stukje fietsen, barbeque aan, wijntje drinken. Simpele dingen en nu is het een dag waar geen einde aan komt. Hoe moet dit ooit weer iets worden.

Ik ben geen mens om alleen te zijn en alleen voor mezelf te zorgen. Als ik alle verhalen lees en zie dat dit nog jaren kan duren voor het weer leuk wordt zakt me de moed helemaal in de schoenen.

Hoe neem je afscheid van de toekomst zoals je die voor je zag. Samen, meer tijd voor elkaar, reizen, kleinkinderen krijgen, genieten. Om op dit punt in m'n leven verlaten te worden is meer dan verschrikkelijk. Ik ben in therapie om de boel weer op de rit te krijgen maar hij wil daar niet op wachten.

Ik heb aan het begin van deze week ontdekt dat hij is vreemd gegaan (hoe standaard) en inmiddels al samenwoont met haar en haar 2 kinderen van 9 en 11. Ze is een oude jeugdliefde van hem. Hij heeft mij en de kinderen zo verschrikkelijk voorgelogen en bedrogen.

Na de eerste woede komt nu toch vooral de pijn van het verlies weer boven. Wat moet je daar toch mee. Verstandelijk weet je natuurlijk wel dat het nu echt is afgelopen maar mijn gevoel voor hem blijft. Hoe moet je toch met zoiets omgaan en je kinderen begeleiden?
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder