Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Cambriana heeft een online hulp programma ontwikkeld en organiseert regelmatig lotgenoten bijeenkomsten voor mensen die een scheiding te verwerken hebben. Kijk hier voor alle informatie over het hulp programma en de bijeenkomsten.Het verhaal van N.

Ik ben een man van 45 jaar. Mijn ex is 43 jaar samen hebben wij 3 kinderen en zijn 27 jaar samen geweest.

Eind december 2005 was mijn vrouw voor haar werk in Amerika. Bij terugkomst merkte ik verandering in haar gedrag. Afstandelijk. Ik heb haar diverse malen gevraagd of er iets was. Nee was steevast haar antwoord.

Begin maart 2006 heb ik het nogmaals gevraagd. Haar antwoord: ik ben verliefd, wil scheiden ik ga naar Amerika. Ik was met stomheid geslagen. Zij wilde niets meenemen uit het huis alleen haar kleding. Ik mocht in het huis blijven en de kinderen zouden ook bij mij blijven. Na een week verliet zij het huis en liet mij achter met 3 kinderen.

Wij hadden samen dezelfde advocaat en de scheiding verliep zonder problemen. Ik kreeg het huis, de inboedel en de kinderen bij mij.

Zij bleek verliefd te zijn op de grote baas van haar werk in Amerika. Deze man had haar de liefde verklaard in december 2005.
Ik kwam er achter dat deze man al 10 jaar samen woonde met zijn vriendin en in januari 2006 met deze vrouw is getrouwd. Hij heeft mijn ex beloofd te gaan scheiden en dat zij dan naar Amerika kon komen. Mijn ex was totaal ingepakt en erg verliefd. Niet zo zeer op deze man maar meer om alles wat er om heen hing. Een mooi huis, nooit meer werken, reisjes en alle aandacht.

Hij begon mijn ex mee te nemen naar het buitenland als hij een congres had. Zijn eigen vrouw kwam begin mei 2006 achter deze verhouding. Hij heeft toen alles opgebiecht aan zijn vrouw en beloofd te stoppen met de relatie met mijn ex. Dit gebeurde dus niet. Hij bleef volhouden dat hij ging scheiden. Mijn ex bleef hem geloven. Ik ben er achter gekomen dat hij thuis nooit over een scheiding heeft gesproken. Het contact met mijn ex was goed.

Zijn vrouw kwam er voor de tweede keer achter en weer heeft hij alles opgebiecht.
Uit alles blijkt en dat is verteld door zijn eigen vrouw dat hij over alles heeft gelogen. Hij heeft een huwelijk kapot gemaakt en mijn ex en zijn eigen vrouw bedrogen. Zijn eigen vrouw is nu bij hem in Amerika.

Mijn ex geeft mij nu van alles de schuld. Wil geen contact en vermijd mij. De kinderen daar heeft zij maanden niet naar omgekeken. Ik moest alles alleen doen. Financieel, huishouden, kinderen, huisdieren en een full-time baan. Een hele zware periode. Je kunt je voorstellen dat ik deze man haat. Hij heeft alles bewust bij elkaar gelogen. Hij zit nu weer met zijn eigen vrouw en wij met de brokstukken.

Wij zijn 16 oktober 2006 officieel gescheiden. Het zal mij niet verbazen als hij nog contact heeft met mijn ex met allerlei verhalen. Ik hoop dat haar ogen uiteindelijk open zullen gaan en dat zij zal inzien wat er kapot is gemaakt. Zij heeft mij bij haar familie de schuld gegeven van de echtscheiding.

Diep in mijn hart hou ik nog steeds van mijn ex. De reden waarom zij mij ontwijkt weet ik niet. Ik denk dat het te maken kan hebben met gezichtsverlies. In het begin nadat wij uit elkaar waren zijn wij veel bij elkaar op bezoek geweest en deden normale dingen samen. Veel praten, uitgaan en zelfs met elkaar naar bed. Het voelde allemaal onwerkelijk. Een boze droom. Nu heb ik haar al een maand niet gezien en gesproken.

Ik ben nu bezig met mezelf. Het gaat steeds beter in alle opzichten. Maar wat mijn ex betreft houd ik mijn hart vast. Ik denk dat zij dadelijk als het besef doordringt dat zij al die tijd in een luchtkasteel heeft geloofd en ziet wat zij heeft opgegeven voor deze leugenaar zij in een diep gat valt.
Dit is mijn verhaal.

Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderenVragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder