Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Cambriana heeft een online hulp programma ontwikkeld en organiseert regelmatig lotgenoten bijeenkomsten voor mensen die een scheiding te verwerken hebben. Kijk hier voor alle informatie over het hulp programma en de bijeenkomsten.Het verhaal van P.

Op een zondag kwam ik na mijn werk thuis. Ik was eerst nog even bij mijn vader langsgeweest om hem boodschappen te brengen. Mijn man zat op de bank en was van slag. De auto stond niet voor de deur en ik vroeg waar de auto was. Hij zei dat deze in een dorp verderop stond. Ik schrok en dacht dat hij een aanrijding had gehad.

Dit was niet zo, want vervolgens vertelde hij mij dat hij bij mij wegging. Hij had 's ochtends zijn spullen gepakt en had deze naar zijn vriendin gebracht.

Zijn vriendin heeft speciaal bij mij in de buurt een huis gekocht en woont daar met haar twee kinderen. Zij is een gescheiden vrouw. Dit om voor mijn man de stap makkelijker te maken.Ik heb dit dus niet meegekregen.

Mijn eigen kinderen waren met school op wintersport. Twee dagen later werd ik 50. Binnen 5 minuten was hij weg (op zijn motor). (later bleek dat hij haar al 5 jaar kende). Natuurlijk vielen achteraf vele puzzelstukjes op hun plek.

Mijn leven stond binnen 5 minuten op zijn kop. Het is niet alleen dat je man weg is, maar het gezin bestaat ook niet meer. Verder komen er veel meer zorgen bij. Kan ik het financieel redden. Kan ik in het huis blijven wonen, moet ik meer gaan werken. Al met al zaken die nog steeds niet opgelost zijn.

De eerste weken heb ik emmers vol gehuild. Niet om liefdesverdriet, maar vooral om het gekwetst zijn en om de vernedering die hij mij heeft aangedaan. Ik ben zo boos op de manier hoe hij het mij heeft verteld. Dat hij ook van het ene naar het andere gezin kon gaan snap ik niet. Samen hebben wij twee kinderen. (pubers) en zijn vriendin heeft ook twee kinderen iets jonger.

Zijn vriendin en hij hebben alles voorbereid tot de verhuisdatum aan toe. Het vervelende van alles is dat wij allen collega's zijn en bij een groot bedrijf werken. Komen elkaar gelukkig niet elke dag tegen, maar de kans is wel aanwezig. Waar ik ook heel veel moeite mee heb dat zij in mijn woon en leefomgeving zijn gaan wonen. We doen boodschappen in dezelfde supermarkt. Een kind van haar heeft muziekles op dezelfde muziekschool waar mijn kinderen les hebben. Zij komt mijn dochter al aanmoedigen op het sportveld.

Al met al voor mij geen leuke tijd. Veel dingen moet ik nog een plek geven. Het gaat best goed mij en ik kom er wel, maar toch heb ik nog slechte dagen.

Ik mocht het de kinderen vertellen toen ze terugkwamen van wintersport. Mijn toekomstige ex-man haalt mijn kinderen regelmatig op. Ze moeten dan op de parkeerplaats om de hoek gaan staan. Mijn kinderen gaan ook af en toe naar hun vader toe op de fiets. Zij zijn loyaal naar hem toe. Het doet pijn als ze daar zijn.

Gelukkig heb ik veel steun van familie en vrienden. Niemand heeft mij laten vallen. Maar ik moet het uiteindelijk toch zelf verwerken. Ik ben er voor mijn kinderen en heb ze verteld dat ik ze nooit maar dan ook nooit in de steek zal gaan laten.Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderenVragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder