Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Cambriana heeft een online hulp programma ontwikkeld en organiseert regelmatig lotgenoten bijeenkomsten voor mensen die een scheiding te verwerken hebben. Kijk hier voor alle informatie over het hulp programma en de bijeenkomsten.Het verhaal van R.

Mijn verhaal is nog niet lang geleden.
Mijn man, waar ik 40j getrouwd mee was, kwam in oktober mij doodleuk vertellen dat hij vertrok. Hij nam enkel zijn kleding en de auto mee, de rest moest hij niks van hebben. En dan vertelde hij ook waar hij ging wonen, bij zijn ex vriendin van voor hij mij kende.

Ik was er echt niet goed van! Ik had dat nooit verwacht!

Nu ben ik ook te weten gekomen dat dit al meer dan 15 jaar aan de gang was! En dat hij haar (en zij hem) nooit uit zijn hoofd heeft kunnen zetten!

En 1,5 j geleden is haar echtgenoot gestorven van toen is hij ook appart gaan slapen! Maar ik was mij er natuurlijk niet van bewust dat hij zich van mij afsloot, om zich nog niet te verraden. Maar nu kom ik tot het besef dat hij zich aan het voorbereiden was om die stap te zetten. Zij hadden waarschijnlijk al lang afgesproken!

Maar het lelijkste is de manier waarop hij mij verlaten heeft, ik wist dus helemaal van niks tot die bewuste woensdag. Hij had ook alles al geregeld, zelfs met de bank.

Ik vond het heel lelijk, en iedereen trouwens, de manier waarop hij is weggegaan! Plots en zonder er over te praten, dat kon hij niet zei hij, anders had ik hem misschien tegengehouden zei hij. Ik ben er eigenlijk nog altijd niet over.

Hij heeft mij ook gezegd dat ik de schuldige ben waarvoor hij is weggegaan, en ik vraag mij nog steeds af wat zo fout heb gedaan. Terwijl ik voor hem gezorgd heb.

En ook toen hij nog alkoholverslaafde was, hij heeft toen een afkickprogramma gevolgd in een kliniek. Toen ben ik 3 maal in de week naar ginder geweest om ook mee sommige therapies te volgen. Ik moest alles doen met het openbaar vervoer, ik was een halve dag onderweg.

Een daarna als hij terug thuis was moest hij van mij eigenlijk niks meer hebben en eigenlijk leefden we toen al naast elkaar. Maar ik bleef altijd achter hem staan, alhoewel hij zijn karakter helemaal had veranderd. Maar ja wat doet een goede huismoeder, blijven zorgen he.

Ik heb ook heel veel door de vingers gezien hoor. Ik ben toen gaan schilderen en tekenen, ik heb ook nooit een aanmoediging gekregen van hem, en hij heeft nooit maar dan ook nooit eens gezegd dat ik iets moois gemaakt had en kwetst mij nu nog altijd.

Hij heeft mij ook dikwijls gekleineerd, maar ik heb eigenlijk alles naast mij neergelegd en er gewoon niet op gereageerd omdat ik het al gewoon was geworden.

Ik ben eigenlijk iemand die nogal gemakkelijk vergeeft, maar dit kan ik hem nooit vergeven denk ik.

Ik kan het eigenlijk nog altijd niet begrijpen dat hij zoiets heeft kunnen doen en op zulke manier. Voor hem was het al na twee dagen in orde, hij had zich ginder al heel goed aangepast.

Maar ondertussen bleef hij mij maar kwetsen, door een keer met haar hier voor mijn deur te staan! Dan was ik heel kwaad geworden, en hij zei dat ik wat meer respect moest hebben voor hun beiden. Hoe kan ik nu respect hebben voor zulke mensen die een ander zijn leven kapot heeft gemaakt?

Ik heb ook fybromialgie en in mijn ganse lichaam ontstekingen. Daarover zei hij eens dat niks had, en dat ik comedie speelde. Hij heeft nooit geen respect voor mij gehad en dat doet nu wel heel veel pijn . En ook dat ik weet dat hij daar samen met een andere vrouw leeft waar hij heel wat meer doet dan hij voor mij gedaan heeft.

Ik kan eigenlijk niet goed snappen dat ik het al zo lang vol gehouden heb bij zo iemand. Iemand die mij al die jaren belogen en bedrogen heeft en nu zou ik voor hem respect moeten hebben, dat kan ik momenteel niet hoor.

En iets dat ik ook niet goed kan vatten is dat hij meer dan 40 jaar zomaar achter zich kan laten, wij hebben 2 mooie en goede kinderen, die ik zelf helemaal alleen heb opgevoed, en ook 5 kleinkinderen, en 2 lieve schoonkinderen. Hij beseft niet wat hij veroorzaakt heeft denk ik.

Nu voel ik mij precies iemand die gewoon is gedumpt, lijk iets dat niet meer kan dienen en word ik gewoon afgedankt voor een andere vrouw. Dit is met geen woorden te beschrijven hoe ik mij nu momenteel voel, ik heb het nog iedere dag heel moeilijk, om zoiets te aanvaarden.

Iedereen zegt tegen mij dat ik mij moet sterk houden maar dat is nog heel moeilijk en zwaar nu ik hier alle dagen, en vooral 's avonds alleen zit en tijd heb om na te denken, dan komen al die herinneringen weer naar boven en dat is heel moeilijk voor mij.

Maar hij begrijpt dat niet dat ik er nog over ben, maar hoe kan dat nu, 40 jaar uit een mensenleven dat smijt ge toch zo maar niet overboord.


Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderenVragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder