Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Cambriana heeft een online hulp programma ontwikkeld en organiseert regelmatig lotgenoten bijeenkomsten voor mensen die een scheiding te verwerken hebben. Kijk hier voor alle informatie over het hulp programma en de bijeenkomsten.Het verhaal van S.Eind 2010 had ik mijn (ex) man al zo vaak gevraagd wat er was, hij was afstandelijk en “anders”. Uiteindelijk als een donderslag bij heldere hemel kwam het hoge woord eruit.

Hij had geen gevoelens meer voor mij, het voelde als het gevoel van broer en zus.

Ik was perplex we waren 23 jr samen, ik was alles voor hem en hij voor mij, we hadden het goed samen en met de kinderen.

Ik heb lang gedacht dat het wel goed zou komen, dat het een bevlieging was.... Ik wilde er alles wel aan doen want ik ben van mening dat gevoel niet zomaar weggaat.

In eerste instantie wilde hij ook wel alles eraan doen, zei hij.....maar... Hij wilde niets, niet samen in therapie,niet samen meer op verjaardagen niet meer proberen tot elkaar te komen.(leuke uitjes e.d doen)

Ten einde raad is hij weken naar zijn moeder gegaan(en daarna in een caravan) en heeft letterlijk de bloemetjes buiten gezet, bleef ‘s nachts onder water, als hij al eens bij ons was vluchtte hij letterlijk weg ‘s avonds.

Hij zat daar om na te denken(zei hij). Ik ben van mening dat je er samen ook aan moet werken. Proberen te achterhalen waar dat gevoel vandaan komt, kun je er wat aan doen...

Hoe cliché, maanden ervoor had hij een motor gekocht en “ineens”was daar een vriendin van 26 jr van zijn werk (hij is 43).

O ja en dan vergeet ik te vertellen dat zijn telefoon bijna aan een ketting in zijn broekzak zat en nooit ergens zichtbaar lag. Hij bleef verdacht lang en vaak op de wc, moest ineens bij collega’s klussen doen (waar hij anders geen contact mee had) ik heb hem zien telefoneren en bij de confrontatie was het altijd; hoe kom je er bij.

Bij mij altijd weer die twijfels, toch weer zijn gelijk geven. Maar dingen die er nooit waren en ineens opvallen dat is vreemd.

Hij heeft altijd ontkend. Totdat er een einde aan onze relatie kwam en hij dezelfde week bij de vriendin in woonde en nog wat later een vriendschapsring omhad.

Onvoorstelbaar wat een verdriet iemand je kan aandoen als je zo vol vertrouwen bent geweest, zo gekwetst je je dan voelt, vernedert.

En alles en iedereen heeft hij de rug toegekeerd, familie,vrienden. Niet te begrijpen.

Er zijn dagen dat het goed met me gaat maar meer dagen dat ik hem nog steeds, ondanks wat hij ons aandeed, ontzettend mis.

Ik kan alleen maar hopen dat hij zichzelf nog eens tegenkomt. Of dat hij het zelfde mag voelen zoals ik me nu al bijna 1,5 jr voel.
Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderenVragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:


Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder