Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Het verhaal van een scheiding

Je bent niet de enige....

In het begin dacht ik dat ik de enige was wie dit overkwam. “Alle” andere mensen die gingen scheiden waren veel jonger en veel korter bij elkaar dan wij.

Maar toen ik mij er meer in ging verdiepen en mijn antennes richtte op lotgenoten kwamen er veel verhalen. Verhalen die verassend veel leken op mijn verhaal in veel opzichten. Dat heeft mij geholpen. Je voelt je minder een eenling, een uitzondering.

Maar deze verhalen kunnen je misschien ook wel verdrietiger maken dan je wellicht al bent. Stop dan alsjeblieft direct met lezen. Dan ben je er - denk ik - (nog) niet aan toe.

Wanneer jij jouw verhaal ook hier wilt zien, of wilt reageren op deze verhalen, mail mij dan. Uiteraard alles anoniem.

Je vindt mijn mailadres op de contact pagina. Geef heel duidelijk aan dat je het goed vind dat ik jouw verhaal op mijn site plaats. Dan weet ik zeker dat je daarmee akkoord gaat.Cambriana heeft een online hulp programma ontwikkeld en organiseert regelmatig lotgenoten bijeenkomsten voor mensen die een scheiding te verwerken hebben. Kijk hier voor alle informatie over het hulp programma en de bijeenkomsten.Het verhaal van V.

Ik ben in maart 2009 (ik was toen 38 jaar jong) plotseling van de ene dag op de andere door mijn ex in de steek gelaten. Respectloos gedumpt noem ik dat. De reden was dat hij even de weg kwijt was, dat voor zichzelf wilde uitzoeken en even tijd nodig had.

Met een klein tasje met de basisbenodigdheden is hij de deur uitgegaan om vervolgens nooit meer terug te keren (ik heb later al zijn spullen moeten verzamelen en in moeten pakken). Binnen 6 weken bestond ik niet meer voor hem en werd ik en onze 13 jarige relatie (waarvan 8 jaar getrouwd) compleet genegeerd. Ik heb nooit wat in de gaten gehad.

Hij was heel introvert en vertelde nooit iets over zichzelf of wat hem bezig hield. Opeens bleek hij niet veel later een 10 jaar jongere vriendin te hebben. Iemand die ik goed kende, doordat ik met haar getennist heb.

Vlak voor zijn vertrek had ik nog een miskraam gehad en vlak na zijn vertrek overleed mijn hond. Ik was binnen 4 maanden alles kwijt.

We hebben een jaar over de scheiding gedaan, om deze rond te krijgen. Via briefverkeer en met een mediator. Ik heb hem na mei 2009, bij ons eerste en meteen laatste gesprek bij de mediator, nooit meer gezien of gesproken. Ik heb nooit antwoorden op al mijn vragen gehad.

Nog voordat we officieel gescheiden waren in april 2010, kreeg ik al het bericht via via dat hij vader zou worden. Nog een klap er bovenop.

Na bijna een jaar, waarin ik veel verdriet heb gehad en heb geknokt voor een goede afronding van de scheiding, ben ik mijn huidige vriend tegengekomen. Op een moment dat ik helemaal 'open' stond en genoot van alles wat op mijn pad kwam. Ik leefde op dat moment echt weer. Een schat van een man, veel begrip. En bezit alle eigenschappen wat ik mezelf gewenst had. Kortom, een cadeautje. Nu ben ik inmiddels 1,5 jaar samen (we wonen nog niet samen)

Maar inmiddels is mijn 'open' en vrolijke houding omgeslagen in enorme angst. Angst om te binden, angst om mijn vertrouwde omgeving te gaan verlaten, angst om met mijn nieuwe vriend verder te gaan.

Mijn hartverbinding ben ik daardoor kwijt en mijn hart voelt als steen. Niet alleen voor mijn nieuwe partner, maar ook voor mijn familie die me zo dierbaar is.

De angst overheerst liefde en daardoor kan het hart niet meer verbinden en voelen. Het is zo moeilijk om deze spiraal uit te komen. De wil om weer van alles wat op het pad komt te genieten is er wel. Maar doordat het hart niet meer 'voelt' is het heel moeilijk om verder te gaan. Je weet niet meer wat goed is en niet goed is voor je. Je gaat aan alles twijfelen, wat weer meer angst oplevert.

Sinds mei 2010 heb ik hulp ingeroepen van een coach/therapeut. Hij geeft me steeds maar weer aan dat ik goed bezig ben en dat ik nog snel ben in het proces en dat ik vertrouwen moet hebben dat alles goed komt. Maar is dat wel zo? Ik heb geen referentiekader. Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat je hart niet doet wat je normaal gewend was dat het doet; nl. verbinden, liefde voelen en geven.

Is dit herkenbaar in het proces van rouw en weer opnieuw beginnen? Mijn vriend heeft engelengeduld, maar hoe lang nog...................

Ik ben heel benieuwd of meer mensen dit hebben ervaren en hoe zij dit hebben opgepakt cq. opgelost.

Meer verhalen

Wil je meer verhalen lezen, kijk dan hier: Verhalen van anderenVragen

Heb je een vraag aan mij, aarzel dan niet om mij een te sturen.

Praten over je scheiding

Wanneer je behoefte hebt om te praten met anderen over wat je is overkomen en om ook van hen te horen hoe zij hier mee omgaan, kom dan een keer naar een van de Cambriana bijeenkomsten. Kijk op de pagina Cambriana bijeenkomsten voor de data waarop de eerstvolgende bijeenkomst gehouden zal gaan worden.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.

Cambriana helpt je:Bijeenkomsten

Cambriana boek

Online hulpprogramma
Boek

Cambriana heeft een boek geschreven over het verwerken van een scheiding.

Hierin staan de fases van de verwerking beschreven.

Lees hier meer:

Verwerking van een scheiding
Boeken:
Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van alles wat Cambriana je kan bieden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je ontvangt dan direct het document “De 5 mythes over het verwerken van een scheiding”.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingHulp bij de verwerking

Bijeenkomsten

Online hulpprogramma

Cambriana boekVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Cambriana en blijf op de hoogte van alles wat Cambriana je kan bieden. Je onvangt dan direct het document “De vijf mythes over het verwerken van een scheiding”.


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Hulp

Cambriana biedt hulp bij het verwerken van een scheiding.
Cambriana biedt je hulp aan in de vorm van een boek, een online hulpprogramma en bijeenkomsten.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder