Cambriana, verwerking scheiding
Cambriana helpt je bij de verwerking van je ongewenste scheiding.Stapje voor stapje

In Japan kent men het begrip Kaizen. Dat staat, onder andere, voor continue verbetering. Kaizen betekent dan dat het productieproces doorlopend verbeterd wordt, in kleine stapjes.

Door continue te werken aan verbetering, ook al is het maar een minuscule iets, bereikt een organisatie een steeds hoger kwaliteitsniveau.

Kaizen na je scheiding

Kaizen kun je ook heel goed toepassen op je eigen leven. Door steeds een verbetering door te voeren blijf je jezelf doorlopend ontwikkelen en neemt de kwaliteit van je leven toe.

Na je scheiding moet je een heel nieuw en grotendeels ander leven gaan opbouwen. Afhankelijk van je situatie moet je misschien leren alleen te leven, of leren alleen de dagelijkse zorg voor je kinderen te hebben.

Je moet leren hoe je om kunt gaan met je ex op een manier die voor jou goed te doen is. Je moet leren hoe je om gaat met bepaalde gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld de verjaardagen van je kinderen.

Je moet ook leren hoe je je leven weer leuk en aantrekkelijk maakt.

Hoe jouw leven na je scheiding er uit ziet, bepaal je grotendeels zelf. Sommige feiten kun je niet veranderen, daar zul je je bij moeten neer leggen. Maar, gegeven die feiten, kun je verder zelf bepalen hoe jouw leven eruit zal gaan zien.

Wanneer je Kaizen toepast op je leven, ga je ervan uit dat het steeds beter wordt. Dat je steeds beter leert hoe je je leven na je scheiding kunt invullen, vorm kunt geven.

Dat gaat meestal niet met grote sprongen, maar met kleine stapjes. En soms doe je een stapje terug, maar daarna kun je vaak weer snel op je oude niveau komen.

Belangrijk is dat je je zelf verplicht om kleine verbeteringen aan te blijven brengen aan je leven.

Kleine stapjes, groot resultaat

Het grote voordeel van kleine stapjes is dat ze veel makkelijker uit te voeren zijn en vol te houden zijn dan grote sprongen. Wanneer je in een keer een grote verandering wit, zul je vaak weerstand voelen en zul je sneller opgeven.

Maar het nemen van hele kleine stapjes voelt als iets wat je makkelijk kunt doen. En door veel van die kleine, makkelijk te nemen stapjes continue uit te voeren kom je uiteindelijk heel ver.

Bedenk wat voor jou een verbetering in je leven zou zijn. Bedenk hoe je die verbetering in je leven zou willen aanbrengen. Bedenk wat je daarvoor zou moeten doen. En neem daarna de eerste stap.

Het hoeft niet direct perfect te zijn en je hoeft ook niet gelijk je eindresultaat te bereiken. Maar het is wel belangrijk dat je er aan blijft werken. Dat je steeds kleine stapjes blijft nemen in de goede richting.
Alle pagina's

Hoe het voelt

Hoe nu verder

Rouwen om je huwelijk

Acceptatie van je scheidingVerhalen van anderen

Quotes

Boeken en films

LinksOver Cambriana

Blog

Contact

Links


Blog

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over alle zaken rondom een scheiding. Over de verwerking, maar ook over praktische zaken.
Klik hier om naar mijn blog te gaan.

Lees verder

Boeken en films

Over het einde van een relatie en scheiden is veel geschreven.

Op deze pagina staan een aantal boeken, films en artikelen die je misschien kunnen helpen.


Lees verder

Cambriana is er voor jou

Over deze site

Deze website heb ik in eerste instantie gemaakt voor vrouwen die, net als ik, na een langdurig huwelijk opeens te maken kregen met een ongewenste echtscheiding. Voor hen voor wie, totaal onverwacht, de bodem uit hun leven geslagen werd.

Vrouwen en mannen

Hoewel deze site voornamelijk gericht is op vrouwen weet ik inmiddels vanuit de vele reacties die ik heb gekregen, dat deze site ook hulp biedt aan mannen in dezelfde situatie. En ook vrouwen die een veel kortere relatie achter de rug hebben blijken veel aan deze site te hebben.

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nu man, vrouw, jong of oud bent, je gaat allemaal min of meer hetzelfde proces door.

Lees verder